Ознака

Стопанска комора

Прилепскиот стопанственик, сопственик на ПИ „Витаминка“ и долгогодишен поранешен претседател на УО на Стопанската комора во Прилеп, Симон Наумоски од денеска е почесен претседател на УО на Стопанската комора- Регионална канцеларија во Прилеп.
Повеќе...

Прилепските компании се соочуваат со одлив на работна сила

Прилепското стопанство се соочува со сериозен проблем. Компаниите од тутунската, текстилната, услужната, графичката и други дејности, бележат недостиг на технички кадари со средно образование пред сè. Ова е причината за свикување на…