Ознака

градоначалник на Прилеп

Духот на прилепската чаршија е жив. Размената на мудрости, искуства, еснафски муабети зачинети со по некоја шега од прилепскиот шеговник. Ваква беше денешната дружба на прилепскиот градоначалник Илија Јованоски со познатиот бизнисмен, сопственик на Прилепската Пиварница, Кирил Самарџиоски.
Повеќе...

Ансамблот „Војдан Чернодрински“ и градоначалникот Илија Јованоски го чествуваа Светскиот ден на…

„Прилеп ќе има нов театар“, им порача градоначалникот Илија Јованоски на актерите и сите вработени во прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ што функционира во рамките на центарот за култура „Марко Цепенков“,на вечерашното чествување на…