Ознака

еснаф

Духот на прилепската чаршија е жив. Размената на мудрости, искуства, еснафски муабети зачинети со по некоја шега од прилепскиот шеговник. Ваква беше денешната дружба на прилепскиот градоначалник Илија Јованоски со познатиот бизнисмен, сопственик на Прилепската Пиварница, Кирил Самарџиоски.
Повеќе...