Ознака

„Борка Талески“

На прилепската болница итно и епотребен специјалистички кадар, опрема и подобрување на инфраструктурата. Овие се проблеми на кои да им се посвети целосно внимание. Ова се констатациите од средбата на министерот за здравство Венко Филипче, попладнево во прилепската болница, заедно со градоначалникот…
Повеќе...

Донирана постелнина за прилепската болница

Конфекцијата „Комфи ангел“ од Прилеп донираше постелнина за потребите на прилепската градска болница „Борка Талески“. Донацијата содржи 170 јоргани, исто толку перници, потоа детски јорганчиња и платно за чаршави. „Оваа донација секако ќе…