Замина новинарската легенда Тачко Локвенец

Замина новинарската легенда Тачко Локвенец

(од последното интервју во октомври, 2020) автор:Моника Талеска Тачко Локвенец, новинар и публицист, почитувач на еснафите, вљубеник во книжевноста, поезијата, ...

Библиотеката „Борка Талески“ објави листа на интересна литература по повод чествувањето на денот на љубовта и виното

Библиотеката „Борка Талески“ објави листа на интересна литература по повод чествувањето на денот на љубовта и виното

Во пресрет на 14 февруари, денот кога милиони граѓани на планетава го чествуваат денот на љубовта и виното, ви презентираме ...

Автопатот Прилеп-Битола ќе се гради според ФИДИК правила

Автопатот Прилеп-Битола ќе се гради според ФИДИК правила

-За прв пат воведуваме нов начин за изградба на автопати во државата, а тоа се ФИДИК правилата. За граѓаните, мора ...

Прилеп имаше градоначалници за парада, но д-р Јованоски е со дела и хуманост

Прилеп имаше градоначалници за парада, но д-р Јованоски е со дела и хуманост

Прилеп ја доби титулата на општина со најголема транспарентност во работата! Прилеп стана град со реконструиран градски фудбалски стадион „Гоце ...

Комуналците ги чистат депониите во Крушево

Комуналците ги чистат депониите во Крушево

Крушевска „Комуна“ го чисти отпадокот и дивите депонии на разни локации во градот и околу Крушевско Езеро. Комуналците реагираа веднаш ...

Актуелно

Прилеп

Пелагонија

Македонија

Интервјуа

Коментари

Репортажи

Нема достапни содржини

Забава

Култура