Месечна архива

април 2018

Под мотото „Новинарството не смее да биде слабо платена и несигурна работа“   утре од 10.30 часот пред зградата на Собранието, членовите на Самостојниот синдикат на новинари на Македонија (ССНМ) ќе го почнат својот протестен промајски протест. Маршот е дел од Повелбата за солидарност,чиј…
Повеќе...

Првомајска честитка од градоначалникот Илија Јованоски

Денеска ја истакнувам мојата и заложбата на Општина Прилеп за остварување на што поголеми права на сите работници.Правото на плата, придонеси, заштита при работа, социјална и здравствена заштита, право на достоинствен живот на работниците…

Градоначалникот Јованоски и министерот Сугарески одржаа работен состанок во проширен состав

Градоначалникот Илија Јованоски и министерот Горан Сугарески денеска со своите тимови одржаа работна средба. При тоа беа разгледани плановите и проектите на Општина Прилеп за подобрување на урбаната слика на градот. Целта е да се изнајдат…

Министерот Сугарески и градоначалникот Јованоски извршија увид врз реконструкцијата на патот…

Министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески и градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски, извршија увид на градежните работи во реконструкцијата на патот Прилеп-Прилепско езеро. Станува збор за патен правец во должина од 8 км, за кој…

Јованоски: Покренати се истраги за злоупотребите во општината

ЦИВИЛ Медиа разговараше со градоначалникот на општина Прилеп, Илија Јованоски, за новите цели кои ќе им овозможат на граѓанките и граѓаните поголемо учество во донесувањето на одлуки на локално ниво, како и за практикувањето на европските…

Претставата„Пиреј“ на прилепскиот ансамбл -фаворит на годинешниот МТВ „В.Чернодрински“?

Одличен драмски текст на Петре М. Андреевски, современа визура на сценографот за дејство што се случува во првата половина на 19 век,а кореспондира со актуелниот македонски општествено-политички миг, автентична костимографија,синхронизирана…

ЈОВАНОСКИ:МЛЕЧНИОТ ПАЗАР ВО ПРИЛЕП Е КРИМИНАЛНО РАСПРОДАДЕН И МОРА ДА ИМА ПРАВЕН ЕПИЛОГ!

Долговите од 3.5 милиони се намалени за милион евра. Во општинската каса влегоа 2 милиона евра од македонско-турска инвестиција за геодетски истражувања на мермер во Прилепско,што значи за почеток ќе се отворат нови 100-ина работни места.…

ЗАЕВ: Можно решение за името пред самитот на Советот на ЕУ

„Мораме да водиме грижа и да бидеме креативни во изнаоѓање на решение за името. Многу е важна временската рамка за носење на одлуките“, вели премиерот Зоран Заев, во неделното интервју на Радио Слободна Европа.

Лордот Робертсон, поранешен генерален секретар на НАТО со поддршка за Македонија

„Се надевам, нема причина да мислам дека работите ќе се влошат повеќе, отколку што биле во минатото. Преговорите се водат зад затворени врати, ние не сме брифирани за нив, но во интерес на Грција е, а и секако и во интерес на Македонија да…

Реакција на градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски

Градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски го избира својот тим врз основа на валидни критериуми за образование, стручност, компетентност и одговорност во работата. Според тоа, тој е  и лично одговорен за ефектите од работата на…