Месечна архива

февруари 2018

Доколку забележите бездомно лице, пријавете во центрите за социјална работа и Црвен крст.  Дежурните тимови ќе ги згрижат и сместат бездомниците во пунктот во Момин поток - Скопје или во некој од регионалните пунктови за сместување на бездомни лица, кои што минатата есен беа отворени во Струга,…
Повеќе...

Едно вработување и поддршка за лицата со ретки болести

Работно место за мајка на дете со цистична фиброза и целосна поддршка во рамките на надлежностите, за граѓаните со оваа болест, вети градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски, на денешната средба со претставници на Здружението, по повод…

Објавен огласот за продажба на блиндираниот „Мерцедес“

Од денеска, па во наредните десет дена, сите заинтересирани домашни и странски правни и физички лица  можат да поднесат пријава до Службата за општи и заеднички работи на Владата (СОЗР) за учество на јавното наддавање за  блиндираниот…

Протести на екипата за парастос

На вчерашниот протест на неколку илјади граѓани во центарот на Скопје, се побараа следните работи: итен прекин на преговорите за името со гласање на декларација во ООН за тоа; поништување на Договорот за добрососедство со Бугарија;…

Марјан Ристески „баеги“ натоварен со кривични пријави

Најголемиот дел од споменатите пријави ги поднесе прилепскиот адвокат Жарко Стеваноски. Сите пријави против службените лица од претходната локална власт и правните субјекти, пред нивното процесирање до ОЈО – Прилеп биле анализирани од тим…

Прилепчани водата ќе ја плаќаат по 26,22 денари

Наместо 29,69 за метар кубен колку што предложи Регулаторната комисија, прилепчани водата ќе ја плаќаат по 26,22 денари Советот на Oпштина Прилеп не го прифати предлогот на Регулаторната комисија, цената на водата да изнесува 29, 69…

Градоначалникот Јованоски и амбасадорот Тимоние разговараа за „Еурокомпозит“ и Франкофонијата

Француски компании ќе имаат сериозно интерес за купување во фабриката за наменско производство „Еурокомпозит 11 Октомври“, откако работите во оваа фирма во државна сопственост ќе се доведат во нормала. Развој на туризмот  и инвестиции во…

Владата усвои измени на законот за стечајци, решение за уште 1.900 лица

Нови 1.900 лица ќе бидат опфатени со измените и дополнувањата на законот за стечајци што на денешната седница ги усвои Владата, односно тие ќе имаат можност да добиваат паричен надомест од државата до нивното пензионирање.   – Со…

Иванов, сертификаторот!

Оние кои мислат дека издавањето на безбедносни сертификати за новинарите од страна на Кабинетот на претседателот Иванов е само добронамерна несмасност на оваа висока државна инстанца, се лажат. Зад таквиот потег стои политички промислен…