Месечна архива

јануари 2018

„Секое покачување на цената на водата паѓа на грбот на граѓаните на Република Македонија, затоа Владата е против Одлуката за покачување на цената на водата. Сметаме граѓаните не треба да плаќаат поскапа вода. Тргнувајќи од тоа, донесовме заклучок да и препорачаме на Регулаторната комисија за…
Повеќе...

ВМРО-ДПМНЕ: Поминаа првите 100 дена од изборот на Илија Јованоски за градоначалник на Општина…

„Поминаа срамежливо, штуро, во молк, завиени во квази партиската пропаганда на секторот за односи со јавност на Општината, кој пробува да прикрие огромен неуспех на градоначалникот да реализира каков било проект во интерес на граѓаните“,…

Општина Прилеп:Демант на прес конференција на ОК на ВМРО-ДПМНЕ од Прилеп

„Разбирливо е што советниците од редовите на ВМРО-ДПМНЕ во Советот на Општина Прилеп, немаат информации за работата на новата локална власт и градоначалникот Илија Јованоски. Зашто се занимаваат со политиканство, наместо да ги застапуваат…

СДСМ:ВМРО-ДПМНЕ остави пустош од невидени размери во Прилеп

„После 12 години криминал, корупција, местење тендери, рекет и  уништување човечки судбини, ВМРО-ДПМНЕ остави пустош од невидени размери на секое поле! Нивните деструктивни политики ги демонстрираат и сега кога директно работат против…

Укинати банкарските провизии за кредити

Веста од насловот е точна, но се однесува на Србија. Како што пренесува информативната агенција Танјуг, Апелацискиот суд во Белград деновиве донел правосилна одлука, без право на натамошни жалби, со која на банките во Србија им се збранува…

Наскоро за децата од населбата „Три багреми“ ќе биде обезбеден превоз

Според најавите од Општина Прилеп, наскоро за децата коишто учат во основното училиште „Добре Јованоски“,а живеат во прилепската населба „Три багреми“ поточно на улиците „Три багреми“, „Моравска“ и „Дабничка“ ќе биде обезбеден превоз.

Прилепските архитекти побараа да се тргнат „најлонските“ кафулиња од центарот на Прилеп

Градоначалникот Илија Јованоски денеска оствари средба со дваесетина архитекти од Прилеп. Целта на средбата, која беше реализирана на иницијатива на прилепскиот градоначалник, беше да се слушнат идеите на стручната фела за урбанистичко…

Советот на Општина Прилеп денеска ја одржа 8-та седница

https://youtu.be/FZJ5cz6Khr4 Советот на Општина Прилеп денеска ја одржа 8.седница, на која на дневен ред се најдоа прашањо што се од интерес и важност за граѓаните на Прилеп. Најголемо внимание предизвика Одлуката за воведување бесплатен…

Бесплатен градски превоз за пензионерите од 9 до 11 часот

Советниците на Општина Прилеп денеска на 8-та седница донесоа Одлука за бесплатен јавен превоз за пензионерите, секој работен ден од 9 до 11 часот. Одлуката стапува во сила со денот на нејзино објавување во Службен гласник, што значи 8 ден…