Месечна архива

мај 2019

Денот по добивањето на најдобриот европски Извештај, во историјата на Македонија, за напорите за нејзино интегрирање во ЕУ, со јасна безусловна препорака за добивање датум за отворање на преговорите со Унијата, Зоран Заев беше изложен на цинични критики во Собранието на РСМ за ангажманот на некои…
Повеќе...

ИСЧИСТЕНА УШТЕ ЕДНА ДИВА ДЕПОНИЈА ВО НАСЕЛБАТА ТОЧИЛА

Според планот за работа на ЈКП„Комуналец“ – Прилеп, во делот на мапирање и чистење на диви депонии, комуналците исчистија уште една дива депонија позади СОУ„Ристе Ристески – Ричко“ во населбата Точила. Несовесни граѓани им го затрупале…

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ВОДОВОДНА ЛИНИЈА НА УЛИЦА „ЉУБЕ ГРУЈОСКИ“(САВСКА)

Во текот на оваа недела се започна со реконструкција на водоводната линија на ул. Љубе Грујоски ( Савска) во населбата Жабино маало. Постоечката поцинкувана водоводна линија се менува со полиетиленски цевки со дијаметар 90. Со…

Кој (ќе) заработи на СЈО?

Соработката на опозициската ВМРО-ДПМНЕ со власта за постигнување на целите поставени од Европската Унија резултираа со најдобриот извештај на Европската комисија за нашиот напредок кон ЕУ, вклучувајќи ја и јасната пишана и уште појасната…

Прв театарски фестивал за деца „Силјан Штркот“

 Викендов во Прилеп ќе се одржи првиот театарски фестивал за деца „Силјан Штркот“ кој ќе се одржи, како предвесник на театарскиот фестива за возрасни “Војдан Чернодрински“. Фестивалот кој ќе се одржи на 31 -ви мај и 1 –ви и 2-ри јуни е во…

Општина Прилеп ја уредува патната инфраструктура

Во тек се градежни активности околу санација на ударните дупки на повеќе градски сообраќајници во Општина Прилеп. Моментално се работи на улицата „Трајко Николоски“ од спојот со улицата „Леце Котески“ до спојот  со улицата „Александар…

ЈКП „ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА“: ГРУБА ЛАГА И КЛЕВЕТА Е ДЕКА ПАРИТЕ ОД ПРЕТПРИЈАТИЕТО СЕ ТРОШАТ НА…

„Во обид да извлечат ситни дневно-политички поени, ОК на ВМРО-ДПМНЕ Прилеп во континуитет пласира серија на лаги, невистини и клевети за моето и за работењето на ЈКП ‘Водовод и канализација’. Ја разбираме желбата на ВМРО-ДПМНЕ, но вистината…

Средба на градоначалникот Јованоски со амбасадорката на Р. Србија, Душанка Дивјак – Томиќ

Градоначалникот Илија Јованоски, денес во својот кабинет оствари работна средба со амбасадорката на Р. Србија во нашата земја,  Душанка Дивјак – Томиќ и шефот на Конзуларното одделение Алекандра Џурица. На средбата присуствуваа и…

Засега без добар наслов

Нашиот познат писател, колумнист и бизнис-мемоарист Венко Андоновски бил именуван лично од страна на премиерот Заев за негов советник, за да му помага во одредени прашања од сферата на културата. Колку што Заев има врска со културата, толку…

По друм оди, за пат праша

Го гледав некни, минатиот петок, на 1ТВ, разговорот на мојата колешка Јадранка Костова со директорот на ЈП за државни патишта Зоран Китанов – човекот никогаш не сум го сретнал во животот, а слушам дека важи за близок на Заев, бидејќи е…