Категорија

Актуелно

Бегалецот, екс-премиер и почесен претседател на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, преку Фејсбук испрати поздрав од Будимпешта дека се „засекирал“ за поранешниот министер за Транспорт и врски, Миле Јанакиески, дека бил малтретиран и понижуван по затвори и судови, наместо да биде награден за автопатот…
Повеќе...

Турската парламентарна комисија даде зелено светло за ратификација на Протоколот за пристап на РСМ…

Парламентарниот комитет за надворешни работи на Големото национално собрание на Турција даде зелено светло за нацрт-законот за Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија  во НАТО да биде ставен на дневен ред за ратификација,…

Работилница на „Водовод и канализација“ на тема „Целосен циклус на урбаната вода

ЈКП „Водовод и канализација“ денеска организираше техничка работилница во рамките на проектот WATenERgy CYCLE „Целосен циклус на урбаната вода: од својот извор до крајните корисници и назад кон животната средина“. Во своето обраќање пред…

Реакција на Општина Прилеп на пресс конференција на ВМРО – ДПМНЕ

Со цел подобро да ја информираме јавноста, a во врска со лажните вести кои што ги шири ОК на ВМРО ДПМНЕ од Прилеп и врши злоупотреба на медиумскиот простор како Општина ги наведуваме следните податоци: Ќе се гради нов мост и ќе се направи…

ЈКП „Водовод и канализација“ со ГИС ќе открива кој и како кради вода

Во прилепски водовод инсталиран е географски информатички систем, единствен според збирот на податоците и информациите на овие балкански простори. Истиот овозможува надзор на целокупната градска водоводна мрежа во должина од 245 километри.…

Триесетина населени места во општината ќе добијат Детални урбанистички планови

Совет на општина Прилеп: Триесетина населени места во општината ќе добијат Детални урбанистички планови Советниците во Советот на општина Прилеп, денеска ја одржаа 28 седница на која расправаа по 14 точки од дневниот ред. Меѓу другото,…

Берачите ги уништија липите по маалата и на градските гробишта

Несовесни прилепчани, собрани во помали групи речиси секоја вечер ги кршат гранките на липите, трајно оштетувајќи многу дрвја во Прилеп. Вработени во ЈКП „Комуналец“-Прилеп во реонот на градските гробишта затекнала група од неколкумина…

Во тек се подготовките за 45-то издание на фестивалот „Пеце Атанасоски“

Следниот викенд на 5 и на 6 јули во Прилеп и на Рудина кај Долнени ќе се одржи јубилејното, 45-то издание на фестивалот на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“. Активностите на фестивалот почнуваат со работилница за изучување на…

Прилеп е подготвен за 17 – тото издание на Пиво фест

Од 18 до 21 јули, Прилеп по 17-ти пат ќе биде домаќин на најголемиот фестивал на пивото кој и оваа година ќе понуди повеќе видови пиво, скара и одлична музика во изведба на еминентни музички имиња. https://youtu.be/KGzGZBbt7tA…