Категорија

Политика

Почитувани, Градоначалникот Илија Јованоски и Општина Прилеп работат согласно со сите регулативи во државата, во сите сегменти на своето досегашно работење, од доаѓање на новата локална власт. Сите новоостварени вработувања во Општина Прилеп се реализирани согласно со закон, а едукацијата,…
Повеќе...

Заев: Огромен процент од граѓаните се „За“, очекувам бројките да растат

Огромен процент од граѓаните ќе се изјаснат „За“ на претстојниот референдум, и впрочем и дури и тие што се против, се со мали минорни бројки и тоа е дел од таа кампања што постои во Македонија, предводена од „Бојкотирам“, изјави премиерот…

Седници на четири собраниски комисии

Во Собранието на Република Македонија денеска седници ќе одржат четири комисии. Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство ќе расправа за Предлог-измените на Законот за вино во прво читање поднесени од пратеникот Панчо Минов,…

Во Собранието избор на први луѓе на повеќе институции и комисии

Собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата ќе одржи седница на која треба да биде предложен избор на директори на неколку институции и членови на комисии, меѓу кои и на Оперативно-техничката агенција – ОТА и главен државен…

Интензивна агенда на пратениците

Претседателот на Собранието Талат Џафери изутринава ќе има средба со координаторите на пратеничките групи, на која освен за интензивните активности на Парламентот, треба да стане збор и за кампањата за референдумот на 30 септември.  Во…

Нов директор на ОТА и главен државен ревизор

Собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата утре ќе одржи седница на која треба да биде предложен избор на директори на неколку институции и членови на комисии, меѓу кои и на Оперативно-техничката агенција – ОТА и главен…

Мицкоски: Ставот за референдумот се уште не е дефиниран

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски денеска соопшти дека ќе и предложи на пратеничката група делот од средствата за јавната кампања за референдумот наменет за неа да се донира за да се изгради или догради нов објект во состав на…

Меѓународна поддршка за Договорот со Грција и членството во ЕУ и НАТО

Македонија во изминатите денови добива континуирана поддршка и охрабрување за референдумот за името закажан за 30 септември од нејзините стратешки партнери како САД и ЕУ, но и од соседството. Изјаснувањето на граѓаните е еден од чекорите за…

Спасовски: Мора да направиме реформа на умот

„Сакам да ја информирам јавноста – Македонија има стабилна безбедносна позиција, позиција што не може да биде загрозена. И институциите што функционираат, и работењето на МВР и на другите институции задолжени за безбедноста, но и…

Членството во НАТО и ЕУ е национален интерес, не дозволуваме наметнување туѓи интереси

Регионот е како остров опкружен со ЕУ и  НАТО членки. Процентот на поддршка за членство во НАТО варира, меѓутоа секогаш е од две третини до три четвртини од граѓаните сметаат дека ова е добро за Македонија, истакна вчера министерот за…